Love tester

Lees meer

Random Runner

Lees meer

Reken weg

Lees meer

Spongebob woordjes

Lees meer

Taal spelletjes

Met taal kunnen de mensen met elkaar communiceren. Het is dus eigenlijk het belangrijkste communiemiddel dat we hebben, zonder een taal die iedereen begrijpt, is het onmogelijk om elkaar iets duidelijk te maken. In Nederland hanteren we één standaard taal, oftewel Nederlands. Iedereen die in Nederland woont, dient deze taal te beheersen. Zodra je over de Nederlandse (en Vlaamse) grens gaat, zul je al snel merken dat de mensen hier een andere taal spreken. Zo spreken ze in Duitsland 'Duits' en in Frankrijk 'Frans'. Aangezien het onmogelijk is om alle talen te beheersen, is er één universele taal in het leven geroepen. Dit is de Engelse taal. Veel mensen beheersen deze taal, waardoor het mogelijk is om met mensen in andere landen te communiceren. Aangezien taal erg belangrijk is, wordt hier ook veel les in gegeven op de basisschool. En online spelletjes kunnen natuurlijk ondersteunend zijn in dit onderwijs.

Taallessen op school

Op school wordt er al vanaf de eerste groepen met taal omgegaan. Je leert hier immers goed te communiceren met elkaar. Vanaf groep drie gaan de kinderen zich actief bezig houden met het leren lezen en schrijven van woorden en zinnen. Hier zullen ze gedurende hun schoolleven mee verder gaan en steeds meer kennis opbouwen. Zo leren ze de woorden goed te spellen en de zinnen in de juiste volgorde te zetten. Deze woorden en zinnen zullen steeds lastiger worden, waardoor ze steeds meer moeten oefenen. Daarnaast zal er in de loop der tijd ook steeds meer aandacht worden besteed aan de Engelse taal.

Leer sneller met taal spelletjes

Kinderen moeten dus veel oefenen willen ze over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal beschikken. Het spelen van diverse taalspelletjes kan hierbij helpen. Op het internet zijn veel van deze spellen te vinden die het leren van de taal kunnen vergemakkelijken. Kinderen nemen namelijk eerder informatie op als dit op een leuke manier gegeven word. Vandaar dat het spelen van deze spellen soms effectiever kan zijn dan het oefenen met behulp van een boek. Kijk daarom eens snel naar het aanbod van taalspelletjes op het internet.

Jungle alfabet

Hoeveel woorden kun jij binnen de tijd maken? Je krijgt een aantal letters waarvan jij zoveel mogelijk Engelse woorden moet maken. Je kunt onderin bij 'Skill level' de moeilijkheid bepalen. De eerste is h
Lees meer...

Spongebob woordjes

Spongebob heeft hele gekke laarzen, ze maken namelijk heel veel geluid! En je hebt het goed gehoord, de geluiden lijken op woorden! Samen met Spongebob en zijn piepende laarzen kun je super grappige verhalen
Lees meer...