Love tester

Lees meer

Jungle alfabet

Lees meer

Reken weg

Lees meer

Dress up

Lees meer

Denk spelletjes

Kinderen spelen veelal spelletjes om te kunnen ontspannen. Veel spelletjes hebben daarom ook niet echt een boodschap of een doel. Maar dit geldt niet voor de zogenoemde denk spelletjes. Hiervoor moeten de kinderen hun hersenen gebruiken om een bepaalde opdracht te halen of om het spel te winnen. Veel kinderen vinden dit erg leuk, aangezien het uitdagend en spannend is. Vaak hebben ze niet eens door dat ze eigenlijk ook iets aan het leren zijn, je hebt namelijk een bepaalde inzicht nodig wil je deze spellen tot een goed einde brengen. Denk spelletjes zijn dus niet alleen ontzettend leuk om te spelen, maar ook nog eens erg leerzaam.

Gebruik je hersenen

Bij veel spellen is het noodzakelijk dat je op een bepaalde manier gaat denken, om zo achter de oplossing te komen en het desbetreffende level te halen. Deze spellen kunnen dus erg uitdagend zijn en je hebt dus echt je hersenen nodig wil je het spel uitspelen. Daarom is ook niet ieder spel geschikt voor elke leeftijdscategorie. Kijk daarom van tevoren altijd even goed naar de omschrijving van het spel, vaak staat hier ook in hoe moeilijk het is en vanaf welke leeftijd dit spel het best tot zijn recht komt.

Het verkrijgen van inzicht

Denkspelletjes zijn vaak erg leuk om te spelen, maar dit is niet het enige voordeel dat deze spellen te bieden hebben. Je verkrijgt er namelijk een bepaald inzicht door, doordat je je hersenen op een andere manier dient te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Bejeweld, hier moet je een rij van drie dezelfde symbolen bij elkaar zien te krijgen, door middel van het schuiven van deze symbolen. Je hebt hier dus een goed oog voor nodig, maar moet tegelijkertijd ook al nadenken aan de gevolgen van jouw actie, aangezien het spel op tijd loopt. Er zijn op deze manier veel verschillende soorten spelletjes, die allemaal een andere denkwijze vereisen. Speel daarom zo veel mogelijk diverse denkspelletjes, zodat je veel kennis en inzicht opbouwt.

Sneeuw Koningin

Lukt het jou om alle puzzelstukjes naar beneden te krijgen? De gemene Sneeuw Koningin heeft namelijk alle dieren bevroren. Kan jij de dieren redden? Verzamel alle puzzelstukjes, waardoor je de puzzel van de tijg
Lees meer...

Woorden scramble

In dit spel moet je proberen zoveel mogelijk woorden te maken met alle letters die in het scherm te vinden zijn, binnen een bepaalde tijd! Hoe meer letters je gebruikt in een woord, hoe meer punten je hiervoor
Lees meer...